Wat als je er helemaal alleen voor staat in een zwangerschap?

Wat als je er helemaal alleen voor staat in een zwangerschap?

25 Oct 2023 | Redactie

Geef vrouwen onvoorwaardelijke steun!

BAM! Met een knal trekt haar man de deur achter zich dicht. Zijn woorden dreunen nog na in haar hoofd. ‘Verliefd op een ander…’ Verslagen zit Leila op de bank. Met enorme geldzorgen én zwanger. Hoe ze dit moet oplossen? Ze heeft geen idee…

Als je onverwacht zwanger bent, kom je in een achtbaan van emoties terecht. Tegelijkertijd sta je voor een enorme keus: wil je deze zwangerschap eigenlijk wel uitdragen? Er zijn vrouwen die in deze situatie niet terug kunnen vallen op hun ouders, familie of vrienden.

Daarnaast is er vaak sprake van bijkomende problemen; financiële problemen, geen plek om te wonen of misbruiksituaties. Deze vrouwen staan er helemaal alleen voor.

Via een vriendin komt Leila in contact met maatschappelijk werker Annet van Siriz. Zij helpt Leila met praktische zaken, een veilige opvangplek en staat onvoorwaardelijk naast haar.

Als professional en als vrouw. Siriz gelooft in de kracht en steun van vrouwen voor vrouwen. Van naast elkaar staan en luisteren zonder oordeel. Van delen en geven. Simpelweg omdat we er als mensen en als vrouwen voor elkaar zijn

Daarom doen we een beroep op jou. Vrouwen als Leila verdienen onze steun. Zwanger of samen met hun kindje. Met jouw gift kunnen we vrouwen helpen. Met gesprekken of praktische zorg. Zodat zij weer krachtig de toekomst in kan. Alleen of samen met hun kindje. Help je mee? Ga naar vbok.nl/geef.