Staatssecretaris Paul Blokhuis opent hoofdkantoor Siriz in Gouda

25 Jun 2018 | Redactie

Op vrijdag 29 juni 2018 opent Paul Blokhuis, staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport op feestelijke wijze het nieuwe hoofdkantoor van Siriz en de VBOK aan de Nieuwe Gouwe Westzijde in Gouda. Hij verricht de openingshandeling samen met tienermoeder en cliënte van Siriz, Charlène van de Water. Daarna zal de staatssecretaris een bezoek brengen aan leef-/leerhuis De Regentes in Gouda voor een ontmoeting met jonge (tiener-)moeders.

Siriz en VBOK
Siriz verleent psychosociale hulp aan vrouwen die onbedoeld zwanger zijn. Waar nodig biedt Siriz opvang in opvanggezinnen en biedt zij beschut en beschermd wonen. Daarnaast geeft Siriz preventielessen op scholen en onderwijsinstellingen om het aantal onbedoelde zwangerschappen onder jongeren terug te dringen.
De zorgorganisatie komt voort uit de Vereniging ter Bescherming van het Ongeboren Kind (VBOK). De VBOK zet zich al sinds 1971 in om het maatschappelijk draagvlak voor bescherming van het ongeboren menselijk leven te vergroten. Ook maakt zij de preventie, ondersteuning en zorg van Siriz deels mogelijk.

Van Amersfoort naar Gouda
Siriz en VBOK namen onlangs hun intrek in het nieuwe hoofdkantoor in Gouda. Tot die tijd waren zij gevestigd in Amersfoort. Ronald Zoutendijk, bestuurder: ‘Veel van de cliënten van Siriz wonen in de Randstad. Ook veel van onze samenwerkingspartners zijn er gevestigd. Een verhuizing naar Gouda, waar ook twee van onze zorglocaties zijn gevestigd, is dan ook een logische stap. We willen ons nog meer gaan richten op risicogroepen in de Randstad’.

Feestelijke opening
De opening op vrijdag 29 juni a.s. kent een feestelijk karakter. Na de officiële openingshandeling door staatssecretaris Paul Blokhuis en tienermoeder Charlène van de Water, volgen de aanwezigen diverse workshops waarin ze proeven aan het werk, de doelgroep en de geschiedenis van Siriz en VBOK. Daarna is er gelegenheid om te netwerken onder het genot van een hapje en een drankje.