VBOK ontvangt Pro Life Zorgcheque

11 dec 2020 | Redactie

Op donderdag 10 december 2020 ontving de VBOK een Pro Life Zorgcheque t.w.v. 4.492,-. Maaike Harmsen, waarnemend voorzitter van het bestuur van de VBOK, nam de cheque in ontvangst.
Elk jaar geeft Pro Life € 10.000,- aan christelijke zorgorganisaties die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. De verdeling van het bedrag hangt af van het aantal stemmen dat iedere organisatie ontvangt.  De VBOK kreeg de meeste stemmen en werd eerste.
Bij Groot Nieuws Radio werd een podcast opgenomen over het werk dat de organisaties doen. Na de opname reikte Jos Leijenhorst, directeur Pro Life, de zorgcheque uit. De opgenomen podcast is (binnenkort) terug te luisteren via prolife.nl/zorgcheque.

De VBOK kreeg de meeste stemmen en ontving een zorgcheque van € 4.492,-
De VBOK wil dat elk mens zich veilig kan ontwikkelen. Daarom bieden we financiële steun aan Siriz.
Siriz is ontstaan uit de VBOK. Het is een professionele organisatie voor iedereen die met onbedoelde zwangerschap te maken krijgt. Siriz geeft voorlichting aan jongeren. Ook biedt Siriz psychosociale en maatschappelijke hulp bij een onbedoelde zwangerschap en opvang aan zwangere vrouwen. Maaike Harmsen, ontving namens de VBOK de Pro Life Zorgcheque. Het gewonnen geldbedrag komt ten goede aan het Tienermoederfonds. Dit is een fonds dat financiële bijstand geeft aan tienermoeders die in dringende geldnood zitten.

Tweede en derde plaats
Jesus.net werd tweede en kreeg een Zorgcheque van € 3.439,-. Stichting Gratis Gezond werd derde en ontving een cheque ter waarde van € 2.069,-.

De winnaars van de Pro Life Zorgcheque 2020
Van links naar rechts:
Maaike Harmsen (VBOK), Jos Leijenhorst (Pro Life Zorgverzekeringen), Rosaline MC Donald (Stichting Gratis Gezond) en Jan-Willem Bosman (Jesus.net)