Online collecte voor hulpposten Siriz

15 May 2020 | Redactie

Jaarlijks raken er tienduizenden vrouwen onbedoeld zwanger. Wij weten dat het leven van een vrouw daardoor volledig op z’n kop kan staan. Het is belangrijk dat zij dan op een veilige plek, bij haar in de buurt, haar zorgen kan bespreken en passende begeleiding krijgt. VBOK zet zich daarvoor in en ondersteunt de lokale Siriz-hulpposten, waar maatschappelijk werkers een luisterend oor en hulp bieden aan onbedoeld zwangere vrouwen. Helpt u mee de deuren van de Siriz-hulpposten open te houden?

Lokale hulp belangrijk
Bij de Siriz-hulpposten voeren de maatschappelijk werkers van Siriz hulpgesprekken met onbedoeld zwangere vrouwen. Zij zijn gespecialiseerd in deze hulpverlening en kennen het lokale netwerk. Als dat nodig is, zijn er korte lijntjes met andere lokale organisaties die verder kunnen helpen op andere gebieden, bijvoorbeeld als er sprake is van schuldhulpverlening.

Je staat er niet alleen voor
Nanja de Loos bevestigt het belang van de hulpposten. Ze werkt al jaren als maatschappelijk werkster op de hulppost in Den Haag en heeft daar al talloze vrouwen begeleid die onbedoeld zwanger waren. “Ik wil deze vrouwen graag ondersteunen en laten merken dat ze er niet alleen voor staan.”

Help jij ook mee?
Normaal gesproken zou er deze week een huis-aan-huis-collecte plaatsvinden. In verband met het coronavirus vindt de collecte dit jaar online plaats. Gun jij onbedoeld zwangere vrouwen een veilige plek bij hen in de buurt waar zij gespecialiseerde hulp krijgen bij hun onbedoelde zwangerschap? Geef dan nu via de online collecte.