Mini-symposium: Onbedoelde zwangerschap en de kerk

Mini-symposium: Onbedoelde zwangerschap en de kerk

09 Nov 2017 | Redactie

Mini-symposium

‘Onbedoelde zwangerschap en de kerk. Blijdschap? Schaamte? Abortus?’

4 december 2017, 20.00 uur

Bergkerk, Amersfoort

Hoe reageert u als u hoort over een jong meisje in uw kerk dat onbedoeld zwanger is? Hoe reageert de kerk? Wordt er óver of mét vrouwen die hiermee te maken hebben gesproken?
Abortus, schaamte & schuld. Wat vrouwen vertellen en waarom zij zwijgen.


Vaak is het een onderwerp dat vermeden wordt in de kerk, maar samen met de ChristeUnie gaan wij het gesprek aan. Daarom bent u op 4 december van harte welkom bij het mini-symposium in Amersfoort. Experts en ervaringsdeskundigen komen aan het woord en we presenteren een boek vol ervaringsverhalen.

Experts aan het woord
Tijdens de avond doet Roëlle als tienermoeder haar verhaal en komen experts uit het gebied van psychologie en theologie aan het woord. Hieronder kunt u het precieze programma lezen. De avond wordt ingeleid door Carla Dik-Faber (Tweede Kamerlid van de ChristenUnie), ook komen Prof. dr. Jan Hoek en psycholoog Arthur Hegger aan het woord. Er is ruim de tijd om samen het gesprek te voeren.

Dat gesprek kan spannend zijn. Want er kan blijdschap zijn, maar tegelijk kunnen er binnen de kerk ook gevoelens van schaamte en (angst voor) veroordeling zijn. Die mogen de betrokkenheid óp elkaar en omzien náár elkaar niet in de weg staan.

Hoe gaan we om met onbedoelde zwangerschappen?
Cijfers over abortus bij christelijke vrouwen zijn er nauwelijks, maar voorbeelden van onbedoelde zwangerschappen kennen we allemaal. Hoe verhouden blijdschap en schaamte zich op zo’n moment tot elkaar? Daarover willen we deze avond met elkaar in gesprek gaan.

Zien we u op 4 december? Geef u vandaag nog op via onderstaande knop.

Aanmelden voor het mini-symposium

Wanneer begon jouw hart te kloppen?