Linda Wensink nieuwe bestuurder van Siriz

01 Jun 2021 | Redactie

Sinds 1 april 2021 is Linda Wensink de nieuwe bestuurder van Siriz. Zij volgt daarmee Ronald Zoutendijk op die, na zeven jaar, afscheid nam. Linda Wensink heeft van het bestuur van de VBOK ook de directionele bevoegdheden gekregen om te handelen namens de VBOK.

Sporen verdiend in de zorg
Van oorsprong verpleegkundige en wetenschappelijk opgeleid binnen de gezondheidszorg, heeft zij een brede ervaring in bestuur, management en coaching van zorgorganisaties. De afgelopen jaren was zij bestuurder van de Hervormde Stichting Sonneburgh, een organisatie in de ouderenzorg, gevestigd in Rotterdam.

Volgende stap
Linda Wensink: ‘Siriz betekent voor mij een mooie overstap naar de andere kant van de levenslijn. Van de laatste fase van het leven naar het begin. Siriz heeft haar wortels in de VBOK. Zonder de inzet en giften van de achterban van de VBOK zou het werk van Siriz niet mogelijk zijn geweest. Een diepe buiging voor een ieder die daar zijn of haar steentje heeft bijgedragen! Ik zie ernaar uit om als bestuurder Siriz te leiden naar een volgende stap vanuit het stevige fundament dat er ligt. We weten ons daarbij zeker ook gedragen door de VBOK. Voor mij persoonlijk is vooral de begeleiding van vrouwen en mannen in een kwetsbare fase van hun leven, bijzonder betekenisvol en van blijvende maatschappelijke waarde. Dat raakt de diepere waarden van het leven.’