1 november – Amersfoort – Debatavond embryoselectie

1 november – Amersfoort – Debatavond embryoselectie

 

WAT: Debatavond over embryoselectie (bij ernstige erfelijke aandoeningen)

WAAR: Aula Van Lodenstein College, Utrechtseweg 228, Amersfoort

WANNEER: Donderdag 1 november, 19.30 – 21.30 uur (deuren open om 19.00 uur)

WIE: Leerlingen van het Van Lodenstein College en Het Nieuwe Eemland, Arthur Alderliesten (VBOK), prof. dr. Marcel Wissenburg (Teldersstichting van de VVD), prof. dr. Henk Jochemsen (Lindeboominstituut)

Moet embryoselectie op basis van geslacht worden toegestaan wanneer het kind belast kan zijn met een ernstige erfelijke aandoeningen? De regering heeft het voorgenomen, zo valt te lezen uit het regeerakkoord.

Maar niet iedereen is het daarmee eens. Mag je op een dergelijke manier ingrijpen in ongeboren leven? Is embryoselectie een moderne vorm van het Bijbelse rentmeesterschap dat we dankbaar moeten aanvaarden? Hoe menselijk is het om kind ter wereld te laten komen met een ingrijpende taaislijmziekte? Vinden we de vrijheid om te kiezen belangrijker dan het aanvaarden van het geschonken leven? Wordt hier een grens gepasseerd?

De minister vraagt wat u en jij vindt van een volgende stap: het selecteren van een jongetje of een meisje voor het geval niet het embryo zelf, maar wel het daaropvolgend geslacht belast is met een erfelijke aandoening.

Wat zeg jij, wat vindt u? De overheid vraagt zelf om een maatschappelijke discussie over dit ingewikkelde onderwerp. Laat u informeren, een mening vormen en uw stem horen! Denk na over dit belangwekkend onderwerp dat ons allemaal aangaat!

Kom ook naar de debatavond!

 

Alle geïnteresseerden zijn van harte welkom. Toegang gratis, aanmelden niet nodig.