Zo helpt de VBOK

Zo helpt de VBOK

 

Maatschappelijk debat

Het ongeboren leven heeft nog geen stem en kan zich niet verdedigen. De VBOK wil het ongeboren leven beschermen door het denken in de maatschappij te beïnvloeden. Wij zijn aanwezig in de media en de politiek, want het maatschappelijk debat over abortus moet gevoerd worden.

Het ongeboren leven is kwetsbaar en heeft zoveel mogelijk bescherming nodig. De VBOK schakelt iedereen in om mee te helpen dit debat gaande te houden. Hiervoor geven zij debattrainingen en organiseren vrijwilligers gespreksavonden.

Steun aan Siriz

Preventielessen kunnen een onbedoelde zwangerschap voorkomen. Stichting Siriz verzorgt deze lessen. Bij Siriz weten ze waar ze het over hebben: als vrouwen onbedoeld zwanger raken, kunnen ze bij Siriz terecht. Doordat de vrouwen onder begeleiding goed nadenken over de verschillende opties, kiezen ze er vaker voor om hun zwangerschap uit te dragen. Ook voor partners is er ondersteuning. Siriz biedt de hulp die nodig is. Moeders die besluiten hun zwangerschap uit te dragen, kunnen zo nodig via Siriz een opvanglocatie vinden waar ze hun kindje veilig kunnen opvoeden. Ook geeft Siriz post-abortus hulp en ondersteuning. Daarom geeft de VBOK financiële steun aan Siriz.

Direct doneren