Zo helpt de VBOK

Zo helpt de VBOK

Het ongeboren leven heeft nog geen stem en kan zich niet verdedigen. De VBOK wil het ongeboren leven beschermen door het denken in de maatschappij over de waarde van het menselijk leven te beïnvloeden. Wij zijn aanwezig in de media en de politiek, want het maatschappelijk debat over abortus moet gevoerd worden.

Het ongeboren leven is kwetsbaar en heeft zoveel mogelijk bescherming nodig. De VBOK schakelt iedereen in om mee te helpen dit debat gaande te houden. Hiervoor geven zij debattrainingen en organiseren vrijwilligers gespreksavonden.

Steun aan Siriz

Preventielessen kunnen een onbedoelde zwangerschap voorkomen. Stichting Siriz verzorgt deze lessen. Bij Siriz weten ze waar ze het over hebben: als vrouwen onbedoeld zwanger raken, kunnen ze bij Siriz terecht. Doordat de vrouwen onder begeleiding goed nadenken over de verschillende opties, worden ze in staat gesteld een zorgvuldig besluit te nemen. Ook voor partners is er ondersteuning. Siriz biedt de hulp die nodig is. Moeders die besluiten hun zwangerschap uit te dragen, kunnen zo nodig via Siriz worden opgevangen in een opvanggezin of een voorziening voor beschut of beschermd wonen. Ook kunnen zij vertrouwelijk bevallen op een geheime locatie. Daarnaast geeft Siriz post-abortus hulp en ondersteuning. Daarom geeft de VBOK financiële steun aan Siriz.

Direct doneren